Färgdilemma

Stora kammaren börjar ta form.
Allt är klart för tapetsering och de sista penseldragen. Men vilka kulörer ska vi använda? När vi skrapade bort den vita plastfärgen från dörrarna hittade vi tre lager linoljefärg i tre olika jordnära färger. Två grönaktiga och en lätt gul. Den mörkaste av de gröna färgerna har vi gissat oss till är grön umbra, 25 procent. Och den var så snygg att vi nästan har bestämt oss för att låta dörrar och foder få tillbaka sin ursprungsfärg. Fast tröskeln ska vi naturligtvis måla i en mörkare nyans. Traditionsenligt.

Men vi är ändå inte säkra på att vi gjort rätt sammansättning av våra färgval. Fönster och fönsterfoder har vi redan målat i grå umbra. Både utvändigt och inne. Vilket bör passa snyggt till den ljusa falu rödfärg som vi planerat att måla ytterpanelen på huset med. Golvet funderar vi på att ge samma gröna umbra som dörrar och golvlister. Vi har nämligen läst oss till att man förr brukade måla trägolven just så för att få dem att likna de lyxigare kalkstensgolven som överklassen hade i sina hus i stan. Vi gör likadant. Tapeterna som ska upp är från serien anno 1905 (nr:12912) från Boråstapeter. Med mönster i blått och lite guld. Håll tummarna för att det kommer att fungera ihop.
Att göra slutslipning på dörrar och foder och sen måla dem kommer att bli en baggis. Att måla golvet – en stor utmaning.
/m

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i färg, interiörer, kammaren, linoljefärg, produkter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s