Besök

Oanmälda men med mat, slipmaskin och bryne i packningen dök Stinas mor o far upp i söndags. Oväntat besök – perfekt! För ska jag vara ärlig så hade jag tröttnat rejält på att skrapa plastfärg. Så avbrottet var välbehövligt. Medan grillen blev varm passade jag på att plocka fram allt stål jag kunde hitta. Från moraknivar och stämjärn till den gamla lien som följde med stugan. Nu är allt vasst och skarpt. Och någon gång ska jag lära mig att slå gräset med det manuella jordbruksredskapet för slåtter. Sviing!
/m

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i produkter. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Besök

 1. Viola_T skriver:

  Vilken enorm LYX. Ha en egen skärslipare!!! Jag avundas lite.

  Lien ska du/ni absolut lära er svinga. Bättre för gräs och blommor med skär än en trimmer som sliter av örterna. Det blir nog jättebra.

  Själv hanterar jag en lie sådär, min pappa gjorde mycket för att lära mej.

 2. Micke skriver:

  Hej Viola
  Vi har försökt att slå med lien men resultatet blir oftast bara att gräset lägger sig. Det är nåt med svingen som måste förbättras antar jag. Vi får leta upp någon snäll granne och byta lite kaffebröd mot en snabbkurs, ha ha.
  /m

 3. Black Iris skriver:

  Lie är ett underbart redskap som jag lärde mig när jag var barn men jag vet inte om jag skulle klara av det idag.
  Maidi

 4. Elisabeth O skriver:

  Vi kanske ska komma och hälsa på… Herbert är riktigt haj på lien. Idag har han gått runt här en sväng (eftersom röjsågen ska t verkstan)och det blir så fint. ; )

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s