En pudel

Har hört rykten om att någon i den här bloggen skulle ha påstått att väggarna i torpet skulle täckas med gips. Inget kan vara mer fel. Självklart ska det vara masonit. Tjock 6,4 mm väggmasonit.

Okej… jag erkänner. Jag har ändrat mig helt enkelt. I ”torpbibeln” – Så renoveras torp & gårdar – hade jag läst att gips skulle vara helt okej om man ville täcka gamla timmerväggar. Men på nätet kunde jag läsa att det var helt galet. Timmerväggarnas rörelse skulle spräcka skivorna direkt. Vad vet jag? Gysinge fick vara de som till slut fällde avgörandet. Så gipsskivan jag redan hunnit sätta upp åkte ner och sen blev det en tur till brädgår’n.
Nu har vi fyra släta väggar i stora kammar´n. Mest tack vare en ferarriröd gaspistol från Cramo. Att ensam spika upp tung masonit med hammare hade varit omöjligt. Med spikpistolen var det gjort på en dag.
Passade på att sätta upp vindpapp i hörnen, tätade några springor med lindrev och blockerade ett mushål med metallnät också. En bra dag i torpet.
/m

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i kammaren, produkter. Bokmärk permalänken.

En kommentar till En pudel

  1. Lotten skriver:

    Varför inte lerklina då?
    Var jag jobbig nu? ; )

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s