Vi anlitar expertis

Nyklädd lampskärm och lagad filt. Bitte fixade det varken jag eller Micke hade klarat av.

Nyklädd lampskärm och lagad filt. Bitte fixade det varken jag eller Micke hade klarat av.

Har jag sagt att jag är dålig på att sy? Har jag sagt att symaskinen, som jag köpte för ett år sedan, fortfarande står oanvänd på kattvinden?  Har jag sagt att vi har saker som behöver sys? Svaret på dessa frågor är; nej, nej och… nej.

För några år sedan ropade vi in en golvlampa för en billig penning. Det låga priset berodde förmodligen på att lampskärmen var trasig. Men jag tänkte att det fixar sig säkert. Det gjorde det inte – lampan blev tyvärr stående i förrådet.
På samma auktionsverk köpte vi också en stor och helt otroligt varm yllefilt.

Här är lampskärmen med när det gamla tyget fortfarande satt kvar. Det nya ligger bredvid.

Här är lampskärmen med det gamla tyget. Det nya, tillsammans med kantbanden, ligger bredvid.

Men en kväll upptäckte vi att Milou hade tuggat på filten. Fyra, fem hål hade hon orsakat. Den fina filten var inte så fin längre.

Vi övervägde att omplacera Milou – till en vargflock i skogen, men efter tag kom vi dock på bättre tankar och behöll både den trasiga filten och den dåliga hunden.
Nu behövde både lampan och filten lagas, problemet var bara att vi inte hade en aning om hur man gör. Alternativen var att antingen kasta alltihop eller hitta någon som kan.

Det var då jag kom att tänka på min gamla arbetskamrat Bitte. Hon pensionerade sig nyligen från Värmlands Folkblad och fick då mer tid att ägna sig åt sin stora hobby – att sy (här hittar ni hennes hemsida). Jag lämnade in grejerna till henne och några veckor senare var det klart. Hurra för att anlita proffs! Filten blev kanonfint lagad och lampskärmen blev precis så bra som vi trodde.

Ingen slit-och-släng-mentalitet här inte.

/Christina

Lampan är på plats, vi passade på att byta elen i den för säkerhetsskull. Filten är hel igen men Milou är förbjuden att umgås med den på egen hand.

Lampan är på plats, för säkerhets skull bytte vi elen i den också. Filten är hel igen men Milou är förbjuden att umgås med den på egen hand.

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i Övrigt, inomhus och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Vi anlitar expertis

 1. MrsUniversum skriver:

  Jag som bara skyddar mina yllefiltar mot mal och pälsängrar – aaargh även vuxna hundar huserar bland yllet alltså.
  Du gör rätt i att anlita expertis men det är heller inte alltid lätt att finna experten. Grattis till kontakten med fingerfärdiga Bitte och till fina ting som blev som nya!

  • Christina skriver:

   Jo, hundar kan även räknas som skadedjur från och med nu. 😉
   Vi blev så nöjda med vår expertis att hon fått ytterligare ett uppdrag, fixa en dyna som ska ligga på bänken i farstun. Kommer bli fantastiskt bra! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s