Linoljefärg…

Nymålat. Ett lager till så blir det nog bra. På trappen står en tjusig dahlia som vi fick av M och C som kom på besök tillsammans med mina föräldrar förra helgen.

…var det längesen vi skrev något om. Men om ni tror att vi har lagt huset åt sidan, och bara ägnat oss åt trädgården, så är det fel. För vi tar hand om annat också. Till exempel utsidan av farstun.

Före och efter. Det blev lite skillnad med ny färg. Till det bättre vågar jag påstå.

När vi i våras satte in de nyrenoverade dörrarna passade vi även på att måla framsidan av farstun. Men sen blev det stopp. På grund av allt trädgårdsarbete. 🙂
Men tanken var att hela farstun skulle få ny färg innan vi tog tag i fasaden. Och som tur var kom det en helgdag mitt i den här veckan. Och säg ett bättre sätt att fira nationaldagen på – än att måla.
I fyra timmar stod jag och balanserade på en lite för låg klaffstege. Med penseln i ena handen och burken i andra var det emellanåt en akrobatisk uppvisning. På vissa ställen, där jag inte kunde stödja mig mot väggen, fick jag trycka pannan mot takplåten för att inte trilla ner. Vilket var en syn för gudarna ska ni veta. Balans och muskler i fin harmoni. Gissa vem som var herre på täppan när jag gick i skolan, ha ha!
Färgen jag målade med var samma blandning som vi använde till fönstren i farstun. Det vill säga fem procent grön umbra. Vilket betyder att farstun blev lite mörkare än innan. Men skulle jag ha varit superantikvarisk hade farstun blivit ljust kromoxidgrön istället. Det var nämligen den ursprungliga färgen som jag upptäckte när jag skrapade. Men det blir lite för mycket färgglad cirkusvagn om ni frågar mig. Och det överlåter jag till bröderna Bronett.
Egentligen behövs det nog ett lager till. Men det får vi ta tag i nästa helg. Eller nästnästa. Eller nästnästnästa…

/Stina

Nationaldag. För första gången sedan flaggstången kom upp fick vi anledning att hissa flaggan.

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i exteriör, farstun, fasad, färg, flaggstång, linoljefärg. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Linoljefärg…

 1. Sophie skriver:

  Vilken häftig veranda ni har. Jag har nog bara sett huset så där på håll framifrån innan och inte sett de diagonala listerna. Superfint! Det är så skönt med färg ibland för det gör så stor skillnad!

  • Stina skriver:

   Tack Sophie! Och du har rätt, vi har nog aldrig fotat farstun ur det här perspektivet. I alla fall inte till bloggen.
   Men farstun är inte helt komplett, det ska upp lite snickarglädje vid taket. Vi plockade ner den när vi la om taket, och sen har den inte kommit upp igen. Jag ska nog påminna min sambo om detta. Hmmm… 😉
   Stina

 2. Elisabeth skriver:

  Läste nån stans att man ska doppa spetsen på vimpeln i olja så skulle den inte fladdra sönder lika lätt. Typ matolja tror jag det var?

  • Stina skriver:

   Hej Elisabeth! Doppa i olja, det har jag aldrig hört! Men det kanske funkar? Å andra sidan, borde inte oljan dunsta ganska fort? Vi får se hur länge vår håller. 🙂
   Stina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s