Maskeringstejp – färskvara

Kass maskeringstejp. Lägg även märke till färgen under fönstret. To be continued...

Om du någon gång behöver maskeringstejp och blir lycklig över att hitta en gammal rulle längst bak på en hylla där hemma – tänk igen. Om du har samma behov och blir överlycklig över att hitta billiga rullar av okänt fabrikat i en dammig lågprislåda på ICA – tänk också igen. För det gjorde inte vi. När vi skulle maskera alla småfönster i farstun inför den avslutande målningen blev vi just så där överlyckliga när vi hittade en hel oöppnad rulle maskeringstejp i en av våra verktygslådor. För det betydde att vi slapp åka in till stan. Att rullen hade kinesisk text och säkert var från förra, eller förrförra, sommaren var inget som oroade oss. Det borde det ha gjort. Nu när Stina har målat färdigt och försökte dra bort all tejp sitter mer än hälften av allt klister och papper kvar på rutorna. Det som borde ha varit ett tvåminuters-jobb blev ett tråkigt maratonskrapande. Vilket understryker det gamla ordspråket om att ”snålheten bedrar visheten”.

Så lyd vårt råd. Köp alltid ny maskeringstejp om ni inte gillar att precisionskrapa med rakblad. Och lägg några extra tior på kvalité. Dagens Bergettips ;o)

/Micke

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i farstun, fönsterrenovering, produkter. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Maskeringstejp – färskvara

 1. Elisabeth skriver:

  Sen är frågan: hur länge satt tejpen? beroende på hur länge det ska sitta väljer man sort. Vanlig billig kan bara sitta ett par dagar…

  • torpetberget skriver:

   Nä, det har du rätt i. Men linoljefärg är inte känd för att torka snabbt. Och därför sitter tejpen längre. Det är bara att plocka fram rakbladet och skrapa, skrapa, skrapa och skrapa lite till. 😉
   /Stina

 2. Sophie skriver:

  Till fönster använder jag numera bara den blå som är svindyr men tänkt till fönster. Jag har alltför många gånger stått i samma situation som er och det är inte kul.

  Oftast använder jag dock inte tejp alls utan målar på frihand. Det går fortare att dutta i eventuella missar i efterhand iställlt för att sätta upp tejpen noga och sen kämpa med att få ner all ordentligt.

  • torpetberget skriver:

   Jag har också använt den blå dyra tejpen, och den var bättre. Men det var inte den som låg i verktygslådan tyvärr. 🙂
   Jag tröstar mig med att jag inte har massor av fönster kvar att måla.
   /Stina

 3. Eva Sundkvist skriver:

  Så roligt att få följa ert arbete med torpet! Jag blev tipsad av Stinas syrra M. om er fina blogg, gillar ert sätt att skriva med glimten i ögat! Beundrar ert tålamod och vackra torp, mvh Eva.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s