Stig på!

lyktorlr

Blandade ljuskällor är ett måste nu. Bordsskivan har vi betsat i en grå kulör.

Det sägs att det är insidan som räknas. Men hittills har vi bara koncentrerat oss på ytan och visat utsidan av växthuset. Det är dags att ändra på det, så välkommen in!

bord1lr

Så länge vi inte har någon uppvärmning använder vi filtar.

Som ni ser på bilderna har vi inte pyntat ihjäl oss. Inredning tar tid, om det inte är ett livsstilsprogram på tv förstås.

Kalasglasväxthuset kräver ett stadigt bord. Vi hittade en hemmasnickare i Olsäter som kunde tillverka ett åt oss. Det är byggt i rejält regelvirke så bordet tål både kosackdans och omplantering av trädgårdens krukor.

citrontomat

En citron och en tomat. Inget som imponerar kanske.

Fåtöljerna köpte vi på Ikea – i Örebro. På varuhuset i Karlstad fanns bara en stol, i Örebro fanns det 70. De var tydligen populärare i Värmland än i Närke. Mitt i midsommarstressen fick Micke koppla på kärran och åka dubbelt så långt för att gästerna skulle slippa svepa snapsen stående.

I övrigt har vi dekorerat med trädgårdsrelaterade prylar. Och just det, växter så klart. Citron- och olivträd, paprika, tomat och ett gäng pelargoner. Nästa år kommer vi sätta upp hyllor så vi kan få plats att driva upp plantor också.

provence-mattsvart

Den här funderar vi på att köpa.

Men det börjar bli kyligt om kvällarna. Vi funderar på att köpa en gasolvärmare. Den ser ut som en vedkamin men går på gas. Är det någon som använt en sådan får ni gärna kommentera. Är de bra eller dåliga?

För trots att sommaren är över vill vi kunna fortsätta använda huset.

Kalinka!

 

 

Krattalr

I taket har vi bjällror och en kratta med både smala och breda tänder. Vad har den använts till?

belysningx2lr

Vi har hängt upp ljusslingor på långsidorna. När de lyser är det fest! Eftersom det inte är tätt mellan tak och vägg blir det en effektfull belysning inomhus också. Den försvinner om vi sätter igen mellanrummet. Trist, men det blir omöjligt att värma upp huset annars.

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i loppisfynd, möbler, odling, växthus. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Stig på!

  1. Caroline skriver:

    Så fint växthus ni har byggt. Det kommer ni ha mycket glädje av. Tack för att ni delar med er av smått och gott 🙂 Läser alltid hos er med jämna mellanrum, men är lite dålig på att kommentera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s