Grävning pågår

Så fort vi lånar grannens grävmaskin får Micke energi värdig en norsk skidlöpare.Kan man gräva för mycket i trädgården? Svaret på frågan är tydligen nej.

För nu är vi igång igen. Tomten ser ut som västfronten 1918. Det är jordhögar och gropar överallt och nu har vi dessutom ett fyra meter långt dike runt husknuten. Fint!

När vi ändå har en maskin på tomten kan vi väl ta bort den där stenen som sticker upp 15 cm i gräsmattan. Men stenar är som isberg, man ser bara toppen. Stenen visade sig vara en bumling på flera hundra kilo som varken vi eller grävmaskinen klarar av att flytta på. Grattis.

När vi ändå har en maskin på tomten tänkte vi ta bort stenen som stack upp 15 cm i gräsmattan. Men stenar är som isberg, man ser bara toppen. Det visade sig vara en bumling på flera hundra kilo som varken vi eller grävmaskinen klarar av att flytta på. Grattis.

För två år sedan hade vi en avloppsentreprenör här som fixade så vi fick en fungerande vattentoalett. Varför vi då inte bad honom koppla på köksavloppet till det nya är obegripligt.

Vi har alltså låtit diskvattnet rinna ut genom en knallblå slang till en schersmin utanför köksfönstret. Även om busken verkar må bra är det inte tillåtet. När vi hade miljöinspektör’n från kommunen på besök var vi lite nervösa inför vad hen skulle säga.
”Hahaha! Det där var ju också en lösning”, blev kommentaren.

Puh, inga arga förmaningar och vi lovade att rätta till problemet. Där är vi nu.

Den minnesgode kanske kommer ihåg att vi bilade bort en betongtrapp förra året. Under den skulle nämligen köksavloppet grävas ner, men i stället stötte vi på berg och projektet kom av sig. Nu har vi lånat grannens maskin och ska gräva oss runt berget, lägga ner rör som ska kopplas på avloppet som går från badrummet. Det må låta enkelt men med tanke på markförutsättningarna kan det här bli en prövning.

/Christina

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i Övrigt, utomhus och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s