Jobbvecka

Men se så klart det är! Att det är leråker runtomkring blundar vi för.

Men se så klart det är! För att dölja markduken har vi lagt på jord utanför ramen.

Vi har i sju år tjatat om hur viktigt det är med att ta ett projekt i taget. Men lyss! Det funkar inte när man har en grävmaskin på tomten. Just nu grävs det lite överallt. Vi har tagit bort stubbar, grävt ur diken och av bara farten försvann spireahäcken. Nu ser tomten ut som om jättemullvadar haft ett sjuhelvetes party. Det är jordhögar och kratrar överallt.

Men vi slutför också projekt. Eftersom vi haft en veckas ledighet för att pyssla i trädgården har vi blivit färdiga med odlingsytan. Vi köpte vanlig läkt på bygghandeln och spikade en ram runt odlingen, därefter åkte vi till grustaget och fyllde ett bilsläp med gårdsgrus som vi skottade ut runt lådorna. Klart!

grundlr

Det ser ut som om väggarna ska bli tjocka värdiga ett skyddsrum. Men nej, grävskopans bredd gjorde att ”diket” blev lite för brett.

Växthuset växer också fram, men inte i någon imponerande fart. När vi hade grävt ur marken insåg vi att växthuset blir på tok för stort, så vi kortade ner det med en fönsterbredd. Eftersom växthuset ligger nära vägen och torpet längst in på tomten skulle växthuset komma att se gigantiskt ut i jämförelse. Nu kommer det att se stort ut men inte jättestort – vi funderar på att döpa växthuset till… Synvillan!

 

Nästa steg blir att lägga ut lecablock, men det tar vi en annan helg.

Christina

Att ta bort spireahäcken ingår i våra trädgårdsplaner. Efter jag gått lös med röjsågen visade det sig att – vi hade gäster! Men spirean försvinner inte bara för att man sågar ner den, rötterna måste grävas bort också. Nu har vi ytterligare en krater i trädgården.

Att ta bort spireahäcken ingår i våra trädgårdsplaner. Efter jag gått lös med röjsågen visade det sig att – vi hade gäster! Men spirean försvinner inte bara för att man sågar ner den, rötterna måste grävas bort också. Nu har vi ytterligare en krater i trädgården. Yeah! P.S Klicka på bilderna så blir de större.

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i Övrigt, utomhus och märktes , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Jobbvecka

  1. Camilla i Norge skriver:

    Kjøkkenhagen din ble veldig fin. Gleder meg til jeg får laget nye kasser. Må bare flytte ”ett tonn” jord først. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s