Rekorddyrt på Colorama

Butiken borde ha fått shell för det höga priset. Men jag blev lack och gick därifrån.

Butiken borde fått shell för det höga priset. Men istället lackade jag ur och gick därifrån.

Att renovera år efter år gräver djupa hål i plånboken. Man måste prioritera vad pengarna ska gå till. En krogrunda eller nya golvbrädor? En ny bil eller ett avlopp? Men ju längre vi hållit på desto mer kostnadsmedvetna har vi blivit.

Häromdagen upptäckte jag att vi hade slut på linolja. Vi brukar hänga penslarna i burkar fyllda med olja. Då håller de sig fräscha och borstarna är mjuka. Eftersom jag hade två nyligen använda penslar behövde de ett linoljebad – snabbt. Av ren lathet gick jag på lunchen över gatan till Colorama för att kolla om de hade något så ålderdomligt och bakåtsträvande som linolja.

Efter ett idogt sökande fann jag vad jag letade efter. På en liten hylla stod några tjusiga burkar med bland annat färg och olja – av lin.

Men vilka priser! En liter linolja kostade (trumvirvel) – 388 kronor!

Burkarna, av märket Kulturhantverkarna, såg väldigt lyxiga ut och bara de var nog värda 320 kronor. Inte vet jag om det är någon Rolls-Royce bland linoljetillverkarna men jag tvivlar.

Behöver jag säga att jag stegade ur butiken tomhänt?

Nedan följer en snabbgooglad prisjämförelse:

tabell pris

 

 

 

 

* Ovolin säljer shellackflingor, 1 hg, som man själv måste blanda med till exempel T-röd. Vilket ökar på slutsumman.

/Stina

Fotnot: Det här konsumentinlägget är inte sponsrat av Ovolin. Men det vore jäkligt konstigt om vi inte fick rabatt nästa gång vi är där.  ;o)

 

Annons

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i färg, Gysinge, linolja, linoljefärg, produkter. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Rekorddyrt på Colorama

 1. Odd Valleryd skriver:

  Bra information, tack för den. Men ni använder väl linoljan till annat än penselvård… 😉

 2. torpetberget skriver:

  Absolut, den funkar till mycket. Vi brukar halvinolja torrt trä till exempel. 🙂

 3. I skriver:

  Takk for tipset, der fikk Ovolin en ny kunde. Fin nettbutikk har de også fått. Pigment og sjellakk kjøper jeg nok fremdeles fra Tyskland, men det var ganske bra priser fra Ovolin der også.

 4. tbillebille skriver:

  Det er da helt forrykt og vi der syntes at Gysinge var godt betalt!
  Vi vil da prøve Ovolin og se om kvaliteten er god – hvad har I erfaret?

  • torpetberget skriver:

   Vi brukar handla på Ovolin och det har aldrig varit något problem. De har egen produktion av äggoljetempera som vi använt till alla våra innertak samt murstock. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s