Södergården

Kul att frågan om vindsfönster engagerade. Men att lunettfönster skulle drabbas av ett sådant nederlag trodde vi aldrig. 8-2 till fyrkantiga gluggar om jag har räknat rätt. Vi är jätteglada för alla svar. Tack!

Mest glada blev vi över det engagemang som Sophie på Södergården la ner i sitt svar. Vi fick ett helt inlägg tillägnat oss i hennes blogg! Och Sophies tankar var välgrundade. De gav oss en tankeställare. Även om huset med lunettfönster, som hon hade fotograferat (ni ser det ovan), var väldigt fint, så skulle det inte vara rätt på vårt torp. Så nu står valet mellan fyrkantiga fönster på vinden eller – inga alls. Vilket betyder att vi lägger beslutet på framtiden. Så vi kan vara säkra på att det blir rätt.

Läs inlägget här: Södergården

/micke

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i exteriör, fasad. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Södergården

  1. Sophie skriver:

    Roligt att jag kunde hjälpa till… eller förvirra ytterligare!! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s