Avbokad helg

Laddat – för en annan weekend.

Den här helgen skulle bli startskottet på vårens renoveringar. Farstun skulle äntligen bli klar för målning. Tre dagars ledighet var minutplanerad i våra huvuden. Från olika arbetsuppgifter till vedspislagad kvällsmiddag med vin. Men – kroppen ville något annat. En för mig ovanligt aggressiv influensa har härjat en hel vecka. Och Stina har även hon börjat få ont i halsen.

Men nog med självömkan.

Leif blandar färgpigment med en hjärnkirurgs precision.

Efter fyra dagar i sängen var jag bara tvungen att komma ut. Därför tog vi bilen igår och åkte till vår byggnadsvårds-supplier i Örebro – Ovolin. Leif och Carin som driver butiken har levererat all färg till torpet genom åren. Och en hel del annat också. Och det brukar bli som vanligt. Stina står och ler framför alla färgprover och jag fastnar vid prylskåpets alla lådor. En och annan onödig krok eller hasp brukar alltid hamna på disken efter ett tag. Men den här gången hade vi en lista att gå efter. Linoljefärg, linoljesåpa, balsamterpentin och takkrokar till kammaren. Krokarna ska vi sätta i taket framför kakelugnen för att kunna torka blöta kläder. Stina fastnade för en gul färg till farstun. Och fick en liter järnoxidgul, 20%, från Lasol, tillblandad. Jag plockade på mig de lite mer maskulina, hårda, varorna. Vilket den här gången råkade innefatta en mindre manlig ljushållare i bläckplåt för 65 kronor. Det är lite så’n jag är (fniss).

/micke

Hård- och mjukvaruavdelningen. En färgblandning mellan den tredje och fjärde gula plattan från vänster, längst upp, föll Stina i smaken.

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i linolja, linoljefärg, produkter, terpentin. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Avbokad helg

 1. Sophie skriver:

  Trist med sjukt som stoppar det man vill. Hoppas ni kryar på er och kan komma gång som ni vill! Och visst är Ovolin en väldigt trevlig butik. Jag kommer också ofta ut med någon liten grej som kanske inte precis var planerad…

  • torpetberget skriver:

   Tack Sophie! Jag tror vi är på bättringsvägen – peppar peppar. Vi räknar med att kunna sätta igång nästa helg i stället. Ovolin är en kul, och nyttig, butik. Mycket billigare än Gysinge. Det är kanske därför det åker med lite oplanerade inköp ibland. ;o)

 2. Linda skriver:

  Krya på er! Vad fint ni fått det på nya bloggen.

  • torpetberget skriver:

   Tack! Det är fyra månader sedan vi flyttade från Blogspot. Så du har mycket att läsa om du inte redan gjort det. Vi börjar känna oss bättre, men jag ska gå till sjukan i morgon måndag för att se så att hostan, som envist hängt sig kvar, inte beror på lunginflammation. Ha det gott.
   /micke

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s