Stormstädning

Välutrustad. Tur att det finns proffs i släkten. Inte en felsågning på hela dagen. Respekt.

Kommer ni ihåg aspen som stormen Dagmar hade vält över gammeldasset i vintras men lyckligtvis missat det nybyggda snyggdasset med en snäv meter? Nu var det dags att ta hand om förödelsen. Därför hade vi svärfar på återbesök för två veckor sedan med sin Husqvarna. Och han såg till att allt blev avgrenat, finfördelat och lagt i 30 centimeterskubbar på marken. Det låter som ett snabbjobb. Men ett träd blev till tre. Eftersom ytterligare ett träd, en gran, hade blåst omkull lite längre bort. Och en avbarkad död asp länge varit ett hot mot uthusen och behövde fällas.

Vilken lyx! – utbrast en okunnig arbetskamrat när jag berättade om motorsågshjälpen. Vilket i och för sig är en fullt naturlig kommentar om man bor i lägenhet på andra våningen i centrala Karlstad och klipper döda pelargoner på balkongen med nagelsax och slänger delarna i en soppåse under diskbänken. Men ett träd! Hallå! Det tar upp en halv kvadratmeter när det står rakt upp men fyller en hel tomt när det är fällt. Vi har haft grenar och stockar överallt. Därför har vi tvingats elda och stapla okluven ved under två helger. Och spridit vårkänslor med rök till våra grannar.

/micke

Vi har även hunnit med att träffa våra nya bygrannar. De som numera bor närmast vårt torp. De verkade trevliga. Även om vi bara sågs i röken från nybränt granris. Jag tror vi ska kunna känna igen dom när vi ses igen. Hoppas de håller uppsikt över torpet när inte vi är där.

Timber. Aspen visade det sig inte vara så dålig som vi först trodde. Trots att den avbarkades för många år sedan. Att göra majbrasa redan i februari var kyligt. Dubbla fliströjor och varmjacka hjälpte föga.

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i trädgård. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s