Press från pressen

Det var inte lätt för Sofia att hinna med när vi satte igång och babblade.

Att skriva en blogg kan ha sina sidor. Oväntade sidor om ni frågar oss. För trots att vi bara kommit halvvägs i vår renovering ringer reportrar och vill göra reportage. Tydligen inspirerade av bloggen. Smickrande – jo visst – men vem ska komma när vi är färdiga?
I fredags var trevliga, och proffsiga, Sofia från vår lokaltidning på besök. Hon ville skriva om fritidshus i största allmänhet, men kanske om torp i synnerhet. I förra veckan kom M och A från en rikstidning hit av samma anledning. Resultatet av det besöket får vi se först om ett halvår. Det är lång framförhållning när det handlar om bilagor. Nästa vecka har vi blivit ombedda att skicka bilder till ett magasin som jag nästan kan garantera att ni läser. Det ska bli ett inspirationsreportage med bloggbilder tror vi. Visst är det kul när andra människor uppskattar det vi gör. Men som sagt: nästa sommar, när husets glasveranda är färdig, panelen blivit lagad och fått ny färg, golven är målade och trädgården blivit ansad, då är det ju för sent att kalla till presskonferens.
Skämt åsido. Det hela är kanske bara ett uttryck för att gamla hus och byggnadsvård blivit poppis. Och då ska det inte vara helt perfekt. Lite hängande färgflagor här och lite trasiga brädor där. Det är bara patina. Och en skön kontrast till alla vitmålade hem med gula citroner på fat.
Så vill vi se det i alla fall.
/micke

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i media. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Press från pressen

 1. Vad kul!!! Ryktet sprider sig fort! Vi har varit med i några reportage vi med, lite lokalt och i Vi i villa! Skoj skoj! Det känns liksom stort för en liten bloggare!
  Ska verkligen hålla utkik efter er!!!!

 2. Anonymous skriver:

  tack så hemskt mycket för att jag fick komma! det var väldigt trevligt att få träffa er båda 🙂
  om ni har några före-bilder/renoveringsbilder får ni jättegärna skicka dem till mig. helst innan torsdag. ha det bra och lycka till! mvh sofia bergström (sofia.bergstrom@nkp.se)

 3. Cecilia skriver:

  Ni har bästa bloggen! Det är så otroligt kul att läsa era inlägg. Ibland undrar jag om ni är på riktigt – det kanske är fejk alltsammans!

 4. Anonymous skriver:

  Jag tycker absolut att ni ska ha presskonferens nästa sommar! Jag kommer! /Anna S

 5. Micke skriver:

  Kråkslottet: Fast när man står mitt uppe i renoveringen så känns det som att det inte finns något att visa upp. Man får hoppas att de gör underverk med bilderna, ha ha.

  Anonym (Sofia): Nöjet var helt på vår sida. Lycka till med studierna over there. :o)

  Anna: Då bokar vi in dig! Det blir en powerpoint föredrag på en timma och sen får du ställa frågor ;o)

  Cecilia: Ha ha ha, tack för det vi tror var beröm, ha ha.
  Kul att höra att du hängt med trots att vi tycker att vi varit renoveringsslöa under semestern och därför skrivit om annat. Men nu ska vi snart dra igång igen. Trappan ska bort och ramen till verandan ska friläggas. Det kan bli en ny ryysare, ha ha. Du får komma och hälsa på oss nästa sommar när vi, förhoppningsvis, blivit klara med huset. :o)

 6. Cecilia skriver:

  KOmmer på pressvisningen, självklart…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s