Pärlspont

Tänk inte svett utan ljus grågrön linoljefärg. Tänk, tänk, tänk…

Jäklar vad det var pilligt. Att sätta panel på väggar med små ytor och med vinklar som vattenpass och vinkeljärn går bet på tar tid. Det är mycket som ska specialsågas. Cirkel- och sticksågen fick finjustera varannan panelbit. Men nu är den värsta delen klar. Och det ser ut – som en bastu. Ett antiklimax. Men jag vet att när panelen fått färg och Lim & Handtrycks tapet är på plats blir det j**ligt snyggt. Vi valde att sätta pärlsponten 2/3 delar upp på väggen. Vilket blev 1,55 meter från golvet. Som vi förstått är det 2/3- eller 3/5 delar som är ursprungligt. Det vi valde passade bäst eftersom bröstlisten då hamnar i höjd med spröjsen i fönstren. Att följa befintliga linjer är ett smart sätt att inte göra helheten rörig.
Vädret var däremot det värsta tänkbara. En grå massa med regn och kalla vindar. Långt från den vårprognos vi hade blivit lovade. Ett partytält fick lösa problemet med vätan. Elverktyg och vatten är en dålig kombination.
De senaste dagarna har det regnat och snösmält så mycket att bäcken runt tomten svämmat över och lagt en del av marken under vatten. Hade inte svärfar haft sin bestämda åsikt om vart det nybyggda dasset skulle stå hade det legat mitt i en damm nu. Tack för det jägar´n.
Nu får köket vila några dagar medan vi jobbar med annat. Hoppas att muraren hinner putsar murstocken i veckan. Annars blir det till helgen som vi kommer tillbaka och panelar resten av väggarna.
Nu är renoveringsjobbet riktigt roligt igen :o)
/micke

 

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i köket. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Pärlspont

 1. andrea skriver:

  Härligt att det går framåt! Glöm inte att schellacka (eller hur det nu stavas) alla kvistar innan ni målar. 🙂

  Jag har målat med 15 % grön umbra, blir en fin, varm grå färg. Ottossons tycker jag är bäst, rinner inte lika mycket som gysinges.

  Lycka till!

 2. Micke skriver:

  Hej Andrea! Visst ska vi shellacka kvistarna. Stina slet med att pensla trätaket i kammaren förra året. Men den här gången får hon nog ännu mer att göra.
  Grön umbra. Ja, vi hade nog tänkt oss något åt det hållet. Hittade ett färglager när vi skrapade som kan vara typ 15%. Det är snyggt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s