Loppis

Då var de första inventarierna inköpta. På en loppis i stan hittade vi en taklampa för 250 kronor till vår inglasade farstu. Och en tavla med ett gammalt fotografi för en 50-lapp föreställande en skolklass framför en byggnad. Vilka ungar eller vilken skola det är har vi ingen aning om. Det är ramen vi är ute efter.

Att gå på loppis har blivit ett kul nöje. Jag som alltid tyckt att det varit lite äckligt med saker som andra haft njuter nu av möbler och prylar med historia. Och om vi ska kunna ge en torpkänsla åt Berget lär det bli många loppisbesök. Vi har inte mycket arvegods att ta till. Inte jag i alla fall.

Stina har även hotat med auktionsbesök. Där är jag mer skeptisk. Jag vill helst betala det som står på en prislapp. Jag gillar inte ens att pruta. Att med en handviftning eller en nickning lägga bud på en vara känns lite mögligt och omodernt.

Vi är ute efter ett gammalt nätt skrivbord till kammaren. Och vi letar ständigt på Blocket. Inte för dyrt. Inte för klumpigt. Det är kanske på en auktion vi ska hitta det. Bara att bita i det sura. Första, andra, tredje.
/m

 

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i loppisfynd. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s