Efterlängtade sidor

Varannan månad är det lycka även i stan. Vilken dag det blir är alltid en överraskning. Det brukar vara Stina som upptäcker den först. Dagen då Gård och Torp ligger i brevlådan.

Då kryper vi upp i soffan med varsin kopp kaffe och bråka om vem som ska bläddra. Eller så bestämmer vi oss för att gå och lägga oss tidigt och läser den från pärm till pärm i sängen. Stina läser snabbare än jag. Jag brukar påstå att hon slarvar och att jag läser mer noggrant. I senaste numret finns en artikel om en hälsingegård. På omslagsbilden föreställande ett kök såg vi några skålar, koppar och en tekanna på en hylla. De var otroligt snygga. Vita med blått mönster. Vi googlade och har förstått att de är ryska. Och efter lite letande hittade vi några likadana som ska säljas på en auktion i Dalsland. Nu funderar vi på att åka dit. Om det blir något av den idén vet jag inte. Men det är lite så det är. Det är inte alltid reportagen eller experttipsen som ger oss de bästa idéerna.

Kanske är det för att det är vinter och kallt ute. Kanske är det för att vi inte kan vara i torpet lika ofta som vi vill. En effekt av abstinens. Kanske är det så.
/m

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Efterlängtade sidor

  1. Anonymous skriver:

    Kul blogg, kamrater! Och det vore väl fan om inte bilderna var förbannat bra. 🙂
    /Odd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s