November

Nu är vi inne i november. Och det börjar att bli kallt ute. Det mesta av veden är huggen och staplad. Och utemöblerna som vi köpte billigt på en blocketannons är inställda. Det gamla takteglet får ligga kvar på sin presenning. Jag har gjort ett blått paket av det. Nu är det bara plåtarna runt skorstenen som bör dit innan vintern kommer på allvar. Men att få tag i en ledig plåtslagare är inte lätt. Lite plast och klistrad takpapp får se till att vattnet håller sig på rätt sida om det nya taket så länge.

Nu försöker vi sikta in oss på insidan. Christina börjar bli färdig med gavelkammaren. Bra jobbat! Själv kastar jag blickar mot kammaren på nedervåningen. Men eftersom jag är osäker på vad jag ska göra har jag mest suttit på en pall med en kaffekopp och funderat än så länge. Men det ska bli ändring på det – snart.
/m

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s