Leksaker

Fortfarande är det kul att riva, rensa och lösa problem. Men allra roligast är att köpa nya grejer. Får jag välja mellan en dag i rivningsdamm eller en dag på byggvaruhuset är valet enkelt. Och besöken har blivit många. Nya snickarbyxor – check. Hantverkarjacka – check. Handskar – check. Verktygsväska, hammare, såg, brytjärn, kniv, planslip, handslip, värmepistol, grovdammsugare – check. Och mitt absoluta favoritinköp: en

Bosch kap- och geringsåg – dubbel check! Bara några timmar efter att den var inköpt stod den inkopplad framför torpet på sina ben. Och bara en halvtimma senare hade en snygg fönsterram av läkt tagit form. Lite dyrt kanske med 3 500 kronor för en plastinklädd fyrkant. Visserligen med snyggt gerade hörn. Men ändå. Nu kan Stina lugnt ta hem fönstren utan att riskera att fylla gavelkammaren i torpet med löv.

Herr Bosch och jag har påbörjat en långvarig vänskap.

/m

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i produkter, verktyg. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s