Skorstenen

Har ni byggt en ställning till en skorsten någon gång? Inte vi heller. ”Bygg nåt som det går att jobba ifrån” – var allt muraren sa. Efter några kvällar med skissblock verkade den enklaste och bästa lösningen vara en saxmodell. Delarna skulle man kunna bygga på marken och sedan montera på taket. Så fick det bli. Och om ni minns det där med ”sengångare och tunnelseende” så förstår ni varför.

Jag (micke) stod för idé och snickeri. Pappa Totty, som hade följt med, stod för modet. Vi avlägsnade några takpannor och bultade ihop två saxben som vi reste över taknocken. Far kröp, hasade och rullade runt på taket. Jag rörde mig värdigt med en bogserlina runt magen. Noga fastsatt i stegen. Efter en halv dag var skapelsen klar. Stadig och snygg! För att fira tog jag försiktigt av mig linan satte mig på min nytillverkade takterass och tittade ut över skogen.

Granngrabben ”prinsen” kom förbi på sin nya cykel. Den var fin. Vi pratade en stund. De ska snart flytta. Det är synd tycker vi. De verkade trevliga.

Snart kommer muraren.

/m

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s