Besök från Dalsland

Idag kom Stinas föräldrar på besök. Det betyder motorsågsmassaker.

Pappa Hans har svart bälte i trädfällning. Och ett öga för precision skulle det visa sig. Efter en snabb inventering var kedjan igång och innan vi fått fingrarna i öronen låg första björken på marken. Ett par centimeter från stolen där mamma Lena just läst dagens tidning.

Sex stubbar blev det till slut. Björk, gran, apel. Alla låg de fint kubbade i små högar när motorsågen hade tystnat. Nu var det vårt jobb att ta hand om resten. En ny klyvyxa från Hultafors var inhandlad. Och innan kvällen låg hälften av veden i portionsbitar på SJ-pallar bakom huset.

Nu är det sol på stugan. Och förhoppningsvis kommer det att torka upp bättre nu när huset inte längre ligger i skugga.

Tack ”huggarn”.

Cause, I’m a lumberjack and I’m okey…

/m

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i trädgård. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s