Gavelkammaren

På vinden, som är oisolerad, står en gavelkammare. Förr användes den som sommarrum. Det här rummet är nog det modernaste i hela torpet. Kammaren har pärlspont på både väggar och tak. Golvet är ett skurgolv med smala bräder. Men taket läcker spån, mössen har gnagt ingångshål i golvlisten och fönstren behöver renoveras. Kittet har lossnat runt rutorna och färgen har flagnat. Vilket gjort att väder och vind gått hårt åt spröjsen. Det här får bli vårt första projekt. Det skulle vara skönt att få ett övernattningsrum under tiden som vi är i torpet och renoverar.
/s

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i gavelkammaren. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Gavelkammaren

  1. Lotten skriver:

    Hejsan hejsan!

    Vilket fint torp ni har!!!
    Jag hittade eran blogg av en slump i dag och följer gärna eran renovering. Kolla in på min blogg så kommer ni att tycka att erat är i superfint skick sedan ; )

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s